Luister
muziek
12 Mei 2024 10:39
Deel dit artikel:

Handtekeningen bij gemeente aangeleverd voor 'ander Nassau-Dietzterrein'

CB24 heeft 162 handtekeningen verzameld en ingeleverd bij de gemeente Cranendonck. Op die manier willen ze op de agenda van de gemeenteraad krijgen dat er vergaderd gaat worden over een 'andere invulling van het Nassau-Dietzterrein' in Budel.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - CB24
Advertentie

Het lukte de nieuwe politieke partij CB24 eerder al om honderden digitale handtekeningen binnen te halen. Om een kans te maken om het voorstel op de agenda van de gemeenteraad te krijgen, moesten er ten minste vijftig fysieke handtekeningen aangeleverd worden. Dat is ze nu gelukt.

Over de toekomst van Nassau-Dietzkazerne

De toekomst van het Nassau-Dietzterrein aan de Randweg-Oost in Budel is nog altijd onduidelijk. Het lijkt erop dat het asielzoekerscentrum nog wel even blijft. Er zijn namelijk langdurige contracten met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Ondertussen is het terrein ook in beeld bij de Nederlandse Defensie. Defensie zoekt naar ruimte binnen Nederland. Fysieke ruimte zoals kazernes en oefengebieden. Eerder heeft het gebied aan de Randweg-Oost dienst gedaan als kazerne.

In gesprek met Defensie

Het is duidelijk waar de voorkeur van ondertekenaars van een online petitie naar uit gaat. Zij zien graag dat er gesprekken gestart worden met het Ministerie van Defensie. "Om de mogelijkheden voor de periode vanaf 2028 te bespreken", staat in de petitie van CB24. Dat is het jaartal tot waar de overeenkomst met het COA - voor een asielzoekerscentrum - nu loopt. De initiatiefnemers van de petitie willen dat er niet meer met het COA wordt onderhandeld over de periode ná 2028.

Een belangrijke stap is het aanleveren van de benodigde handtekeningen. CB24: "Hopelijk wordt het voorstel geagendeerd en krijgt het echt een serieuze kans."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie