Luister
muziek
14 maart 2023 - 07:02
Deel dit artikel:

Carola Meuwissen gaat voor plekje in Provinciale Staten: ‘Ik doe graag iets voor Cranendonck’

Carola Meuwissen uit Maarheeze is geen onbekende in de (Cranendonckse) politiek. Momenteel is ze lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant en aanstaande woensdag gaat ze voor het behouden van haar plekje. “We leven in een vrij land, je hebt recht om te stemmen, dus maak daar gebruik van. De provincie kom je vaak tegen.”

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Meuwissen is een van de Cranendonckse namen op de kieslijst. Ze heeft een druk leven. Ze heeft een eigen adviesbureau in ruimtelijke ontwikkeling en daarnaast is ze al jaren politiek actief. Zo is ze raadslid geweest in gemeente Geldrop-Mierlo, wethouder in Cranendonck en nu Statenlid van Noord-Brabant. De VVD’er vindt haar rust in haar woning in Maarheeze. “Als je maar veel werkt en goed kunt organiseren, dan kun je de werkzaamheden combineren”, vertelt ze aan Cranendonck24.

“Ik zit nu ook in Provinciale Staten, dus wil dat graag voortzetten”, begint ze haar verhaal. “Mijn aandacht heeft in het bijzonder de bereikbaarheid van Brainport Eindhoven. Dan heb ik het onder meer over de files op A2 en het haperende busvervoer. We moeten nadenken over alternatief vervoer, hoe zit het met de snelfietspaden? Anders kunnen we dadelijk nergens meer heen”, zo luidt Carola Meuwissen de noodklok.

‘Maak gebruik van je stemrecht’

Daarmee luidt ze haar betoog in om mensen te motiveren om te gaan stemmen. “We leven in een vrij land, we hebben het recht om te stemmen, dus maak daar gebruik van. De provincie kom je vaak tegen. Denk aan eventuele snelfietspaden tussen Eindhoven en Weert. Maar ook het aantal boeren dat nu wordt gevraagd voor een oplossing. De provincie is ook bezig met alternatieve vormen voor energie. Nog een probleem: dumpingen in bossen. Als je niet gaat stemmen, hoef je je niet te gaan ergeren dat de provinciale wegen niet gestrooid zijn als het heeft gesneeuwd. Dan help je niet mee om het stikstofprobleem op te lossen. Iedereen wil een leuke woning, de provincie heeft daar een sturende rol in. Dan moet je gaan stemmen.”

Gesprekken op straat

Volgens de peilingen staat VVD er goed voor in Noord-Brabant. Meuwissen blaast echter nog niet te hoog van de toren. “We voeren nu veel campagne. Jordy Drieman is campagneleider en staat zelf ook op de lijst. We flyeren bijvoorbeeld en nemen deel aan een debatavond. Daarnaast gaan we in gesprek met inwoners. Ikzelf vind het prettig om bij de Jumbo of Lidl in Maarheeze te gaan staan en aan de hand daarvan een gesprek aan te knopen.”

Carola Meuwissen wil graag de regionale stem laten horen in Brabant. “Ik vind het heel leuk om Zuidoost-Brabant te vertegenwoordigen. Als ik iets voor Cranendonck kan doen, dan doe ik dat graag.”

Ben je benieuwd wat de Provinciale Statenverkiezingen precies inhouden? Klik dan HIER.

Ook dorpsgenoot Brigide Kisters doet mee aan de verkiezingen, voor Waterschap De Dommel.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie