Luister
muziek
14 maart 2023 - 06:07
Deel dit artikel:

Brigide Kisters op kieslijst van waterschap: ‘Water bepaalt hoe je je leven kan invullen’

Woensdag mag je gaan stemmen. Op de kieslijst van de waterschapsverkiezingen staat onder meer Brigide Kisters (63) uit Maarheeze. Zij legt je graag uit waarom het zo belangrijk is om te gaan stemmen. “Het gaat over één aspect; schoon en voldoende water. Dat is cruciaal voor hoe wij in Nederland kunnen leven.”

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Cranendonck is goed vertegenwoordigd in de verkiezingen voor het waterschapsbestuur. Onder andere Brigide Kisters (VVD) staat op de kieslijst voor Waterschap De Dommel. Ze woont inmiddels ruim drie jaar in Maarheeze, werkt bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. “Op basis van kennis wil ik me inzetten voor het waterschap”, vertelt Kisters in gesprek met Cranendonck24.

Waarom ze zich wil inzetten? “Water bepaalt voor iedereen hoe die zijn of haar leven kan invullen. Het gaat over hoe en waar we werken, wonen en recreëren.” Ze legt dan ook graag uit waarom dat iedereen woensdag 15 maart naar de stembus moet. “Er is wel wat aan de hand in Nederland. We maken met z’n allen intensief gebruik van het water. En er is wat aan de hand met het klimaat. Er is overlast van piekbuien, maar ook van verdroging. Dat vraagt om slimme en innovatieve maatregelen om dat het hoofd te bieden. Het is ook belangrijk dat je de kosten in balans houdt. De inwoners in de regio van dit waterschap betalen met heffingen en belastingen de kosten die Waterschap De Dommel maakt voor schoon en voldoende water.” In ons geval, in gemeente Cranendonck, is dat Waterschap De Dommel.

Reële kans

Het is voor Brigide Kisters een goed moment om zich kiesbaar te stellen. Ze is in een levensfase terechtgekomen dat ze baas is over haar eigen agenda. Naast haar huidige baan, gaat ze zich graag inzetten voor het waterschap. “Daar ben ik dan een dikke dag per week, ongeveer 8 tot 12 uur, mee bezig.” Haar kansen schat ze reëel in, zo vertelt ze. “Als je nu kijkt naar de peilingen, dan zou ik vanaf plek 3 in het algemeen bestuur kunnen komen. Áls ik gekozen word, wil ik vaker contact zoeken met de media. Om zo publiciteit creëren en de inwoners te laten weten wat er gebeurt in Waterschap De Dommel.”

Zwarte kruisen over verkiezingsposters

Voor Kisters rest nog een aantal dagen campagnevoeren. “Ik ben aan het flyeren, bij netwerken en politieke bijeenkomsten aanwezig, allemaal in kader van de verkiezingen. Ook ga ik de straat op en het gesprek aan met mensen die we hier tegenkomen in de dorpen. Het is een heel leuke tijd.” Maar het lijken ook harde campagnes tussen de partijen. “Er zijn zwarte kruisen over mij en Carola (Meuwissen, red.) geschreven. Ik vind het jammer dat mensen zich op deze confronterende manier uiten. Ik trek het me niet persoonlijk aan.” Ze houdt zich dan ook veelal bezig met het netjes houden van de verkiezingsposters.

Benieuwd naar wat de waterschapsverkiezing precies inhoudt? Klik dan HIER.

Ook dorpsgenoot Carola Meuwissen doet mee aan de verkiezingen, voor de Provinciale Staten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie