Luister
muziek
26 maart 2023 - 06:15
Deel dit artikel:

Werkgroep in startblokken om azc in Budel te beëindigen: 'Klaar om keihard te knokken'

Mocht de Cranendonckse politiek zich na het inwonersonderzoek uitspreken tegen het asielzoekerscentrum in Budel, dan zal er direct een werkgroep gevormd gaan worden om 'flinke stappen te kunnen zetten'. Dat zeggen de initiatiefnemers van een eerdere petitie en onlinegroep.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De petitiesite blijft wel bestaan en de petitie zal ook bewaard blijven. Inmiddels zijn er meer dan 2.000 handtekeningen verzameld. Maar de communicatie tussen de initiatiefnemers en geïnteresseerden verloopt voortaan via Facebook. Ook kun je ze een mailtje sturen via buulenmares@gmail.com.

Invulling van azc-terrein

Het is inmiddels wachten op de resultaten van het inwonersonderzoek over het azc-terrein in Budel. Heel Cranendonck heeft deze in kunnen vullen. Het doel daarvan is om samen met de inwoners te onderzoeken hoe de gemeente met de invulling van het terrein zal omgaan na 1 juli 2024. Dat is de datum waarop het asielzoekerscentrum in Budel zal sluiten.

'Keihard knokken'

Mocht daarin duidelijk worden dat de inwoners tegen het azc kiezen én dat de gemeenteraad van Cranendonck daarmee instemt, dan zal er een werkgroep gevormd gaan worden 'om flinke stappen te kunnen zetten', zo zeggen de initiatiefnemers. "Ideeën zijn er in overvloed, er is veel steun vanuit politiek Den Haag van JA21, de BBB en PVV. En wij staan klaar om keihard voor jullie te knokken."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie