Luister
muziek
24 februari 2024 - 14:52
Deel dit artikel:

Kempenhaeghe-bewoners vieren carnaval bij JC Harlekyn: 'Ik vond het geweldig'

JC Harlekyn heeft op vrijdag voor carnaval samengewerkt met Kempenhaeghe (Kloostervelden) om een carnavalsdisco te organiseren voor de deelnemers van de dagbestedingslocatie. Drie volle bussen aan deelnemers feestten erop los in Maarheeze.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Het was een genoegen voor JC Harlekyn om de bewoners van dagbesteding Kloostervelden een mooi feestje te bieden. Met drie volle bussen aan deelnemers en bijbehorende begeleiding vulde 'de soos' zich met een groep enthousiaste en verklede carnavalsvierders.

Bevorderen van sociale inclusie

Deze activiteit werd met open armen ontvangen, zowel door de deelnemers van het desbetreffende cluster als door mensen van buitenaf. "Zodra het nieuws over de carnavalsdisco werd gedeeld, ontving JC Harlekyn verschillende telefoontjes van mensen die geïnteresseerd waren om ook hun kind of familielid hieraan te laten deelnemen", vertelt Lars van der Linden. Hij is voorzitter van het jongerencentrum in Maarheeze en persoonlijk activiteitenbegeleider op Berkenlaan 15 van Kloostervelden. Hij ziet mogelijkheden voor de toekomst om meer doelgroepen aan te spreken voor dergelijke activiteiten. "Ik geloof dat het bevorderen van sociale inclusie altijd van meerwaarde is."

Zingen, dansen en chips

Naast positieve reacties van buitenaf waren ook de bewoners die aanwezig waren zeer lovend: "Ik vond het geweldig om een keer achter de bar te staan en (alcoholvrije) biertjes te tappen voor iedereen. Ook heb ik mogen zingen, lekker dansen en een zakje chips gekregen!" Iemand anders zegt: "Het was echt heel leuk. Ik zou het super vinden om nog eens te gaan."

Maatschappelijk belang van JC Harlekyn

Kortom: er werd gezorgd voor een prachtige ervaring voor alle deelnemers en Kempenhaeghe kijkt graag vooruit naar verdere mogelijkheden in de toekomst. Lars van der Linden: "Terugkijkend op de afgelopen activiteit, mogen we trots zijn op wat wij als JC Harlekyn hebben bereikt voor de mensen in en rondom Maarheeze. Dit laat opnieuw het maatschappelijk belang en bereik van 'de soos' zien."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie