Luister
muziek
29 Mei 2024 22:32
Deel dit artikel:

Jeroen en Mieke blazen De Smeltkroes nieuw leven in: ‘Het plafond wordt roze’

Jeroen en Mieke Veldkamp zijn nu vijf maanden actief als beheerders van De Smeltkroes in Maarheeze. De plannen zijn groots, er gebeurt al veel en dus is het tijd om eens met ze in gesprek te gaan.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

We nemen plaats in de ruimte naast de bar. Een karakteristieke ruimte voor De Smeltkroes, maar het mag wel een update krijgen, vinden Jeroen en Mieke. “We hebben samen met de gemeente Cranendonck een lijst opgesteld van dingen die écht moeten gebeuren. Daar kwam een revitaliseringspotje uit. Dat is een heel klein potje, maar wij gaan er zo efficiënt mogelijk mee om”, legt Jeroen uit. “We gaan zorgen dat deze ruimte en de barruimte aansluiten bij de tijd van nu.” Andere kleuren, andere stoelen (allemaal via Marktplaats gekocht), de tafels worden aangepakt.

'Smelt'

Het is een visie die Jeroen en Mieke door willen voeren in De Smeltkroes. Dat doen ze ook onder een nieuwe naam: Smelt. “De Smeltkroes is voor iedereen. Uit een enquête kwam naar voren dat alles blijft zoals het was. Daarmee bedoelen ze niet bijvoorbeeld de kleuren, maar de gezelligheid en openheid. Sport en cultuur komt hier samen.

Eigentijdser maken

Een dezer dagen gaat de ‘huiskamer van Maarheeze’, zoals Jeroen het noemt, op de schop. “Het wordt iets eigentijdser. Een tipje van de sluier: het plafond wordt roze. Veel groen komt er ook in.”

Dat het verouderde pand nog altijd volop gebruikt wordt, blijkt wel uit de tientallen verenigingen die dagelijks bij de Smelt te vinden zijn. Jeroen en Mieke zorgen ervoor dat het gebouw altijd beschikbaar is en houden de bar open voor een drankje voor of na de activiteiten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie