Luister
muziek
2 oktober 2020 - 14:31
Deel dit artikel:

Smeltkroes cancelt voorstelling ondanks verzoek bij veiligheidsregio

AK De Smeltkroes heeft de voorstelling van Bert Gabriëls van aanstaande zaterdag gecanceld. Maximaal dertig personen per zaal - zoals de coronamaatregelen voorschrijven - is volgens de werkgroep om meerdere redenen niet haalbaar. De activiteitencommissie heeft nog een verzoek ingediend bij de veiligheidsregio om een uitzondering te maken op de coronamaatregelen, maar die heeft dat afgewezen.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Johannes van de Voorde
Advertentie

Door de nieuwe coronamaatregelen mogen er niet meer dan dertig bezoekers ontvangen worden in De Smeltkroes. De AK klopte bij Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost aan om een uitzondering te maken op dit maximum aantal bezoekers. "Wij hadden dit verzoek gedaan in navolging van veel andere theaters in de regio, in de veronderstelling dat de uitzonderingen die dáár voor gemaakt werden, ook voor ons van toepassing zouden zijn", zegt werkgroep. Maar dit is niet het geval, volgens de veiligheidsregio.

Om de voorstelling door te laten gaan met maximaal dertig bezoekers, is volgens AK De Smeltkroes om meerdere redenen niet haalbaar. "Wij gaan alles in het werk stellen om de voorstelling van Bert Gabriëls op een andere datum doorgang te laten vinden, zodat iedereen die nu een entreekaart heeft deze kan bezoeken", sluit de activiteitencommissie af.

Trots
De Vlaamse cabaretier Bert Gabriëls zou zaterdag eigenlijk op de planken staan. Al 16 jaar timmert hij aan de weg en is in eigen land een grote. Zo staat hij daar niet alleen in de theaters, maar is hij veel op tv en zal hij eind dit jaar de oudejaarsconference verzorgen. AK de Smeltkroes was dus maar wát trots dat ze hem in Maarheeze opnieuw mochten verwelkomen, ditmaal voor zijn voorstelling “Is er nog iets gebeurd?”, die er kwam nadat het coronavirus zijn oorspronkelijke plannen in de war schopte.

Eerstvolgende show
Voorlopig heeft deze maatregel geen gevolgen voor de eerstvolgende show van AK De Smeltkroes. Op 30 en 31 oktober staat Rob Scheepers op de bühne. De huidige maatregelen gelden ten minste drie weken en de voorstelling van Schepers zou daar nu dus net buiten vallen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie