Luister
Live
11 december 2020 - 09:15
Deel dit artikel:

Bijzonder jaar voor Budelse Brouwerij met predicaat als kers op de taart

Dit jaar is voor de Budelse Brouwerij op meerdere vlakken erg bijzonder. Naast het feit dat zij 150 jaar bestaan, hebben ze donderdag uit handen van onze burgemeester Roland van Kessel het predicaat ‘Hofleverancier’ uitgereikt gekregen. De trots straalt van de gezichten van de zus en broers Arts.

cranendonck24 / Sandy van der Sanden • Beeld - Niels van Tongerloo

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij dat sinds 1870 gevestigd is in het centrum van Budel en is doorgegeven aan de inmiddels vierde generatie Arts. Dat zijn directeur Carine, en Gerard en Harry Arts. Dit jaar bestaat het bedrijf dus 150 jaar. In maart hebben zij dit al gevierd met hun medewerkers waarbij er ook een boottocht werd gemaakt, vertelt een trotse medewerkster. “Dat was nog net voor corona, waardoor dat nog groots voor de medewerkers mogelijk was.” En nu als kers op de taart het predicaat.

Naast het jubileum, wat al een prestatie an sich is, ontvangt de Budelse Brouwerij het predicaat ‘Hofleverancier’, dat koning Willem-Alexander ondertekend heeft. “Graag had ik deze unieke gebeurtenis in een meer uitgebreide kring willen vieren. Met meer zakelijke relaties, zoals klanten en leveranciers. Ook familie en vrienden hadden wij nu graag in ons midden gehad. Helaas is dat in deze tijd niet mogelijk”, vertelt Carine Arts.

Oorkonde
“Ik zal maar gewoon met de deur in huis vallen: het doet mij als burgemeester, en zeker ook namens het college natuurlijk, ontzettend veel plezier om vandaag hier te zijn tijdens de viering van jullie 150-jarig jubileum. Zeer bijzonder natuurlijk omdat Zijne Majesteit de Koning de oorkonde behorende het recht tot het voeren van het koninklijk wapen te mogen overhandigen”, spreek burgemeester Van Kessel.

Het is de eerste keer dat hij dit predicaat mag uitreiken aan een onderneming. Én het is ook nog eens de eerste keer in Cranendonck. “Het is jullie van harte gegund, nogmaals proficiat.”

Niet niks
“Het blijft een bijzonder moment, zo’n oorkonde,” vertelt Lucie Wigboldus, directrice van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK). “Vanuit het CBK hebben wij een referentie geschreven voor de Budelse Brouwerij.”
Het ontvangen van zo’n Predicaat is niet niks. De onderneming moet aan meerdere eisen voldoen om deze te mogen aanvragen en ontvangen. Het bedrijf moet bijvoorbeeld minimaal 100 jaar bestaan, zowel de bestuurders als de onderneming zelf moeten van onberispelijk, onbesproken gedrag zijn en er mag geen twijfel over de ontstaansgeschiedenis bestaan.

De Budelse Brouwerij heeft een goede reputatie opgebouwd in heel Nederland en exporteert ook naar het buitenland zoals Spanje, Engeland en Scandinavië. “Kwaliteit en continuïteit zijn van groot belang”, zegt Van Kessel. “Het bedrijf moet beschikken over uitzonderlijke goede dienstverlening, de beste kwaliteit leveren en uiteraard moeten de directieleden te goeder naam en faam bekend zijn en van onverschrokken gedrag. De Budelse Brouwerij voldoet in alle opzichten aan deze strenge condities.”

Trots
Een toast met natuurlijk het eigen bier en de onthulling van het plakkaat omtrent hun 150-jarige jubileum benadrukt de trots van de onderneming. Na het officiële gedeelte is er ruimte voor een hapje, drankje en praatje waarbij de goede service van de brouwerij, ondanks coronatijd, naar voren komt.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug