Luister
muziek
15 januari 2021 - 06:04
Deel dit artikel:

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk (SP) stelt deze vragen over overlastgevende asielzoekers

Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid namens de SP, heeft vragen gesteld over de overlast van asielzoekers in Maarheeze en de politie die daarbij niet kon komen opdagen. Dat deed Van Dijk naar aanleiding van berichtgeving van Cranendonck24.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

De SP'er richt zijn vragen tot staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Ankie Broekers-Knol. Hij vraagt onder meer wat haar oordeel is over het artikel 'Asielzoekers trekken broek omlaag en zorgen voor overlast op oprit in Maarheeze'. De overige vragen die hij stelt:

- Is het juist dat de politie niet kwam opdagen na een melding van 112 omdat de dienstdoende eenheid het 'te druk' had?
- Bent u het eens dat het tekort aan politie-inzet onaanvaardbaar is? Bent u bereid de politiecapaciteit in dit gebied fors uit te breiden dan wel te verdubbelen?
- Deelt u de mening dat de inzet van knokploegen onaanvaardbaar is, maar dat u dan wel moet zorgen voor voldoende politiecapaciteit?
- Bent u het eens dat sprake is van een onhoudbare situatie in de dorpen Maarheeze en Budel? Wat onderneemt u tegen het feit dat mensen niet meer de straat op durven te gaan?
- Welke sancties worden getroffen tegen de overlastgevers?
- Deelt u de mening dat de uitbreidingsplannen van het azc opnieuw tegen het licht moeten worden gehouden? Zo nee, hoe voorkomt u dat de weerstand steeds groter wordt?
- Bent u bereid met de inwoners van Cranendonck in gesprek te gaan over oplossingen? Zo nee, waarom laat u deze mensen in de steek?

De vragen worden doorgaans binnen drie weken (of na een uitstelbericht zes weken) beantwoord.

PVV Noord-Brabant
Ook de PVV van Noord-Brabant heeft van zich laten horen. Dat deed Alexander van Hattem in de Eerste Kamer. Hij pleit hier voor het volgende: "Het enige dat helpt is de ontwikkeling van dit azc stoppen en de asielcriminelen oppakken, vastzetten en uitzetten."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie