Luister
muziek
1 december 2021 - 09:38
Deel dit artikel:

Positiviteit met en door bloemen bij Magical Flower in Budel-Schoot

Vanaf april dit jaar kun je in Budel-Schoot een droogbloemenboeket of -creatie kopen in Droogbloemen Atelier Magical Flower. Tevens kun je in de Reinder bloemschikworkshops volgen van Rianne Seuren. “Niet zomaar workshops, want er zitten er ook wel eens bij waar een verhaal achter zit, of er wordt een vreemd materiaal in verwerkt,” vertelt Rianne.

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
  • Beeld - Sandy van der Sanden
Advertentie

Ze vervolgt: “Ik verwerk graag duurzame en magische elementen in mijn bloemstukken en workshops. Zo heb ik ooit kledinghaken gebruikt tijdens een kerstworkshop waar ik een ster van liet vormen. Je had de vragende gezichten van de mensen eens moeten zien. Echt prachtig.”

Met de paplepel ingegoten

De vader van Rianne is tuinder, dus werken met bloemen is haar met de paplepel ingegoten. “Het zit me in het bloed om met planten en bloemen te werken. Vroeger toen ik klein was, hielp ik ons pap al mee in de tuin. Nu tuinieren we nog steeds samen, pap helpt met bloemen kweken, die ik weer verwerk in mijn droogboeketten en bloemenproducten."

Afgestudeerd bloemstyliste

Rond haar twintigste is Rianne afgestuurd als bloemstyliste, een vierjarige opleiding, kader functionaris, zodat ze een eigen bedrijf kon beginnen. “Tijdens deze opleiding volgde ik een aparte tak, complex bloemwerk, waar ik een kunstenaar moest kiezen als inspiratiebron. Ik koos voor Carel Visser, die in zijn kunst de prachtigste creaties kon maken met afval, zoals oud ijzer, oude schroeven, spijkers of staal, welke verder een inspiratiebron is gebleven. Zo duurzaam. Mijn creatie destijds heb ik ook gemaakt van natuurlijke materialen in combinatie met schroeven, blik en spijkers. Het was zo gaaf om te doen! Vandaar dat ik nog steeds af en toe vreemde elementen aan mijn bloemstukken en workshops toevoeg”, vertelt Rianne.

Workshops

Ze is begonnen met het geven van workshops bij mensen aan huis, daarna in Uden waar ze toen woonde en nu gaat ze verder in Budel-Schoot. "Tijdens mijn workshops wil ik de mensen zoveel mogelijk aandacht geven en mijn specialiteit overbrengen. Ik probeer soms een verhaal te vertellen door te combineren met verschillende bloemen, kleuren en materialen. En wat vooral belangrijk is, is dat mensen met een tevreden, positief gevoel naar huis gaan. Verse en droogbloemen, ze zijn zo veelzijdig, magisch en staan voor positiviteit. Wat bloemen met mensen doen, maar vooral leren en ontdekken wat je zoal met bloemen kunt doen. Je kunt zoveel meer uit de natuur halen. Vandaar ook de naam Magical Flower.”

Seizoensgericht

De feestdagen komen met rasse schreven dichterbij, waardoor Rianne het extra druk heeft. Je kunt bij mij van alles bestellen. Van kerststukken met materialen die indrogen tot verjaardagsdroogboeketten, van kaarsen tot bloementhee, in opdracht bedrijfsversieringen, bohemian bruidsboeketten, verse bruidsbloemen tot grafstukken. En nu kun je ‘do it yourself’-bloemschikworkshoppakketten bij me bestellen. In verband met de coronaregels zijn workshops wat onzeker."

Dus bedacht ze deze bloemschikpakketten, met alle benodigde spulletjes bij elkaar om thuis met familie of vrienden te maken. Rianne: "Workshops, maar ook deze pakketten, verbinden mensen met elkaar. Een positieve vibe in de donkere dagen. Want je moet je dromen niet door corona laten vallen", vertelt ze lachend.

Op dinsdag- en vrijdagmiddag is het droogbloemenatelier open op afspraak, tussen 13.30 en 17.00 uur.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie