Luister
muziek
9 februari 2022 - 12:44
Deel dit artikel:

Op deze zes partijen kun je stemmen op 16 maart, met één opvallende naam

Maandag 31 januari heeft de dag van kandidaatstelling plaatsgevonden voor de gemeenteraadsverkiezing van Cranendonck op 16 maart. Op deze dag hebben zes partijen de kandidaatslijsten aangeleverd, waarmee zij mee willen doen aan de verkiezingen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Na onderzoek door het Centraal Stembureau is een definitief besluit genomen over de kandidatenlijsten. Met veel plezier deelt de gemeente mee dat alle partijen en lijsten definitief zijn. De lijstnummers zijn:

CDA

CDA Cranendonck is met zes zetels op dit moment de grootste partij in de gemeenteraad. Na de verkiezingsoverwinning in 2018 is de partij direct, in goede samenwerking met de andere partijen, aan de slag gegaan met het opstellen en daarna uitvoeren van het raadsprogramma ‘Samen Doen’. Lijsttrekker Frans Kuppens: “Ik ben ontzettend trots op wat we in de afgelopen bestuursperiode samen voor elkaar hebben gekregen."

Pro6

Politieke partij Pro6, de links progressieve partij die in 2018 haar intrede deed in de gemeente Cranendonck, komt met een nieuwe lijsttrekker. Haar leden hebben Bart Kraaijvanger (35) voorgedragen als de nummer 1 van de lijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

ELAN

Het is een mix tussen jong en oud(er), nieuwe energie en ervaring en man en vrouw op de kieslijst van ELAN. "Zo hebben we een prachtige groep die uw belangen in de gemeenteraad wil gaan dienen", zegt de partij. "Hiermee willen we ook een signaal afgeven dat we verjonging en vernieuwing in de gemeenteraad stimuleren."

Cranendonck Actief!

Koen van Laarhoven is lijsttrekker bij Cranendonck Actief! Zaken die bij hem op extra aandacht kunnen rekenen zijn onderwijs, woningbouw en financiën. "Het is een grote eer om aanvoerder te zijn van een mooie club betrokken inwoners. We hebben actieve leden in alle kernen van Cranendonck. Zo weten we heel goed wat er speelt. De afgelopen periode waren we vaak kritisch op de burgemeester en wethouders. Vandaar ons motto: 'Het kan beter en het moet beter'."

VVD

Niet alleen binnen de gemeenteraad heeft de fractie van VVD Cranendonck zich de afgelopen jaren ingezet voor een liberaler Cranendonck. Ook achter de schermen is er hard gewerkt aan de verdere uitbreiding van de partij. Jordy Drieman is unaniem gekozen tot lijsttrekker en raadslid Willem Swinkels staat op 2. Wethouder Marcel Lemmen staat open voor een tweede termijn als wethouder en staat op plek 5.

Blanco lijst

En dan is daar nog de verrassende blanco lijst. Deze plek wordt ingevuld door Walter Waterschoot uit Budel-Dorplein. De eenmansfractie wil zich in gaan zetten voor voornamelijk Budel-Dorplein. Al zijn speerpunten zijn dan ook op dit dorp gericht. Zo wil hij er meer woningbouw, een dorpshuis, het openhouden van scholen in Budel-Dorplein en Budel-Schoot en veiligheid en verkeer in heel het dorp.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie