Luister
muziek
7 juli 2022 - 17:16
Deel dit artikel:

'Burgemeester Van Kessel eist dat er meer moet gebeuren om rust rond azc te herstellen'

Donderdag heeft een gesprek plaatsgevonden over de situatie rondom het azc in Budel, tussen staatssecretaris Eric van der Burg, commissaris van de Koning Ina Adema, burgemeester Roland van Kessel en wethouder Hennie Driessen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Daarin zijn de zorgen over overlast en de daarmee verbonden onzekerheid over de toekomst van het terrein van het azc meegenomen. "Iedereen is het erover eens dat de rust in Cranendonck en omgeving terug moet keren voordat het goede gesprek gevoerd kan worden over de toekomst van het terrein", stelt de gemeente.

Goede samenwerking nodig

Daarbij heeft burgemeester Van Kessel geëist dat er meer moet gebeuren dan er tot nu toe is gebeurd om de rust te herstellen. "Dat vraagt een goede samenwerking tussen COA, de gemeente en het rijk en is van groot belang voor het draagvlak voor de opvang van asielzoekers in Nederland."

De komende tijd blijven partijen in gesprek over de situatie en wat nodig is om de rust zo snel mogelijk terug te laten keren. Meer informatie volgt later.

Staatssecretaris: 'Investeren in het terrein'

Op Twitter reageert staatssecretaris Van der Burg op het gesprek. "Cruciaal dat we grip krijgen op de overlast rondom het azc in Budel. De rust moet terug. Als dorpsbewoners zich niet meer veilig voelen of overlast ervaren, dan gaat er iets goed mis", zegt hij onder meer. "We moeten kijken hoe we bijvoorbeeld door te investeren in het terrein de overlast in het dorp kunnen laten afnemen. Ik sprak hierover vandaag met het gemeentebestuur, politie en Ina Adema."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie