Luister
muziek
31 juli 2022 - 06:01
Deel dit artikel:

Sv Budel start seizoen met nieuwe coach en élf nieuwe spelers

Ook het amateurvoetbal gaat binnenkort weer van start. Sv Budel heeft hun oefen- en bekerprogramma voor de komende maanden bekendgemaakt.

Op zondag 7 augustus 2022 om 12.00 uur zal voor de selectie van sv Budel de eerste training van het nieuwe seizoen plaatsvinden. De nieuwe hoofdtrainer Erik van Rooij heeft de taak gekregen om de vereniging zo snel mogelijk terug te brengen naar de 3e klasse na de degradatie van afgelopen seizoen.

Wijzigingen in selectie

In de selectie zijn meer wijzigingen dan de afgelopen jaren. Verschillende oudgedienden besloten om te stoppen of om lager te gaan voetballen. De selectie wordt aangevuld met voornamelijk jeugdspelers uit de JO19-1. Sv Budel start met 44 spelers aan het nieuwe voetbalseizoen. De meeste spelers waren vorig jaar ook al actief in de selectie. Toch zijn er een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

Elf nieuwe spelers

Er zijn in totaal elf nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. We sommen ze hier op: Sepp Aendekerk, Sem Janssen, Vince Marteau, Nik Martens, Harm van Meijl, Luuk Smolenaars, Nick Sprengers, Bram Vanlier en Sieme Vos (allen eigen jeugd), Wessel Ras (lagere senioren) en Sven Vrijdag (Rood-Wit'67/Plus). Gestopte spelers (6): Jeroen Bogers, Koen Corsten, Bas van Dooren, Don Driessen, Stef Martens en Ruud Ras (allen gestopt of actief bij de lagere senioren).

Oefen- en bekerprogramma

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Na de eerste trainingen is op zondag 14 augustus de eerste oefenwedstrijd. Het betreft een uitwedstrijd bij VV Nieuw Woensel in Eindhoven. Deze wedstrijd start om 14.30 uur. Op zaterdag 20 augustus doet sv Budel mee aan het regiotoernooi en op zondag 28 augustus, tijdens de Budelse kermis, spelen sv Budel 1 en 2 een thuiswedstrijd om 13.00 uur. Het eerste speelt tegen MVC'19 1 en sv Budel 2 speelt tegen Rood-Wit'67/PLUS 1.

Op zondag 4 september start de bekercompetitie. De bekerindeling is nog niet bekendgemaakt. Tussen de bekerwedstrijden door speelt sv Budel op dinsdag 13 september een uitwedstrijd bij VV De Valk in Valkenswaard om 20.00 uur. Op 25 september start de competitie.

Competitie

Sv Budel speelt komend seizoen in de 4e klasse E. Afgelopen week heeft er nog een wijziging in de competitie-indeling plaatsgevonden. DFO'20 en RKVB zijn verplaatst naar een Limburgse 4e klasse. Lierop en RKMSV zijn hiervoor teruggekomen. Sv Budel speelt in de 4e klasse met twaalf in plaats van veertien teams.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie