Luister
muziek
24 september 2022 - 11:20
Deel dit artikel:

Demonstratie bij azc in Budel: 'Dit is dé mogelijkheid'

Zaterdagmiddag wordt er gedemonstreerd bij het asielzoekerscentrum (azc) aan de Randweg-Oost in Budel. De demonstratie is een reactie van een grote groep inwoners die de overlast helemaal zat zijn, het azc willen zien sluiten en graag zo snel als mogelijk, maar uiterlijk 1 juli 2024. Dat laten zij aan Cranendonck24 weten.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Inmiddels is er een WhatsAppgroep van zo'n 360 personen die interesse hebben om bij de demonstratie aanwezig te zijn. "We hopen dat jullie echt allemaal de tijd zullen nemen om met ons mee de straat op te gaan om op een vreedzame manier een statement te gaan maken richting gemeente en overheid", staat in een bericht in de groepschat. "Wij als inwoners zijn het zat! Echte vluchtelingen zijn welkom, maar na bijna tien jaar een azc (in Budel, red.) is het genoeg geweest. De incidenten in de gemeente Cranendonck blijven zich maar opstapelen. Hoe lang moet het doorgaan voordat het dadelijk echt een keer uit de hand gaat lopen?"

Open dag op azc en omgekeerde vlag

Aanstaande zaterdag 24 september wordt er een open dag georganiseerd op het azc van 13.00 tot 16.00 uur. Dit is volgens de initiatiefnemers de perfecte gelegenheid om zich te laten horen. "Breng gerust een spandoek of omgekeerde Nederlandse vlag mee", zo klinkt de oproep. "Dit is dé mogelijkheid om samen, als inwoners van de gemeente Cranendonck, te laten zien hoe we erover denken en ons standpunt duidelijk te maken."

Petitie en gesprek met staatssecretaris

Er is voorheen ook een petitie opgezet die 2064 keer ondertekend is. Ook is er door bewoners van Cranendonck onlangs een gesprek met staatssecretaris Eric van der Burg gevoerd op het gemeentehuis in Budel, om een grote groep inwoners te mogen vertegenwoordigen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie