Luister
Live
24 november 2022 - 15:53
Deel dit artikel:

Boerinnentweeling Esther en Steffy stappen later dan gepland in 'huwelijksbootje'

Vorig jaar werden ze al voorgesteld aan het grote publiek. Bij Ut Get Beginne in 2021 stonden ze op het podium. Niet één boer en boerin die zouden gaan trouwen tijdens de Boerenbrulluft in Budel, maar twee stellen werden voorgesteld in de tent. Om te beginnen de twee boerinnen Esther en Steffy Beerten, de tweelingdochters van Pier van Janus van Pier Berten en Gerda van Toontje van Tinuske Bax uit de Buulderbosch.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Michel Achten

Carnaval moet bij deze meiden wel in het bloed zitten, want deze tweeling viert op de elfde van elfde ook hun verjaardag. Inmiddels zijn ze 26 jaar. Er is sprake van enige ervaring, want twaalf jaar eerder was hun vader de boer die ging trouwen.

Getuigen Chantal Heesen en Simone Paardenkam

Boerenbruid Esther zit bij CV Zurrik en boerenbruid Steffy bij CV De Hutseprutsers. Bij de Boerenbrulluft is Leon van der Kampen, buurtgenoot uit de Buulderbosch, de vader en Ella van Zon de moeder. Getuigen van deze bruiden zijn Chantal Heesen en Simone Paardenkam.

Boeren Bas en Teun

Bij deze twee Boerinnen horen dan ook twee boeren. Als ze zich inmiddels na ruim een jaar van ondertrouw niet bedacht hebben, gaat boerin Esther trouwen met boer Bas. Bas Beerten is een zoon van Pier van Wim en Marie Beerten en van Ellian van Tom en Els van Mierlo uit de Taxandrialaan. Ook deze Pier Beerten heeft ervaring als boerenbruidegom. Boer Bas is lid van CV De Doerakkers en was ooit als eens jeugdprins bij CV Buulder Buk. 'Ons mam' is voor Boer Bas zijn tante Nienke Beerten. Als getuige heeft hij Jelle Martens gekozen. Jelle is ook een echte Doerakker en al vanaf kleins af aan mijn beste maat dus die keuze was zo gemaakt.

Boerin Steffy mag de stap naar een Boerenbrulluft gaan wagen met Teun Gerlings. Teun is een zoon van Frans van Jan van Jan de Kulder en Ria van Sjang van Joepe. Boer Teun uit de Rozenstraat organiseerde namens Scouting Frère Jacques uit Budel in samenwerking met De Wielerbaan al zo’n vijf jaren de mini-boerenbruiloft. De rol van vader in het spel is voor Ad Weegels en die van getuige is voor Joey Kemp.

Datum van Boerenbrulluft

Met deze boerenfamilie gaat CV Buulder Buk er dit jaar nog een topfeest van maken bij de Boerenbrulluft op zaterdag 17 december 2022. Samen met prinses Nicky I, prins Jeroen en een kersvers jeugdprinsenpaar dat een dag voorafgaand bekendgemaakt zal gaan worden. 

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug