Luister
muziek
22 januari 2023 - 15:48
Deel dit artikel:

FOTO’S: Het zit wel goed met de Soerendonkse jeugd en Bonte Avonden van de Roesdonkers

Veel jong talent bij de Bonte Avond van carnavalsvereniging De Roesdonkers. Niet alleen bij de kindereditie in de middag, maar ook tijdens optredens in de avonden. Van tonpraattalent tot zang en dans, de toekomst van carnaval in Soerendonk is veiliggesteld.

cranendonck24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

Het moet een opluchting zijn voor de oudere garde, die toch wat bleef hangen in Duitslandgrappen en moppen over dikke vrouwen, dat de jongeren zoals Tom Hakkenburg alias Stef Stuntpiloot en dansgroep D-Licious frisse en vernieuwende acts hebben neergezet.

Maar ook het dansduo Jasmijn en Frederique Ras had een flitsende performance, waar we in de toekomst meer van zullen gaan zien. En niet te vergeten de Dansgarde, voorheen de Dansmariekes, met naast Floor Verhees, Floor Compen, Senna de Bruijn, Yinte van Eerd, Brechtje Vos en Resi Somers nu ook een jongen, Jens van Dijk, bevat. Na hun optreden zaterdagavond werden de leidsters Mirte van Eerd en Antoinette Briels nadrukkelijk bedankt voor hun inzet.

Meerdere huldigingen

Daar bleef het voor Antoinette niet bij. Zij en haar man Pieter werden ook op het podium geroepen om hun 11-jarig lidmaatschap bij de carnavalsvereniging te vieren én om te danken voor hun betrokkenheid en voorzitterschap al die jaren. Dat stokje wordt overgedragen aan Mirte van Kessel.

De Vergulde Regenboog ging naar Tonnie Huijbregts-Staals, voor haar onverlaten inzet voor onder andere de toneelclub, basisschool en NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). En aan het einde van de Bonte Avond de terechte dankbetuigingen aan de vele vrijwilligers van de bar, keuken, garderobe, presentatoren, grime, muziek, licht en geluid et cetera, die het allemaal mogelijk maakten.

Diversiteit aan optredens

John Bax had een zangsolo waarin hij het publiek toezong met Fijn da gullie er bent en Het is er weer, carnaval, na een paar jaar van uitstel door corona.

De verrassingsact van De Megjes zorgden dat de mensen in de zaal meeklapten met de bekende medleys.

Wendy Clement als Na-Dien de kleuter, John Govers alias Ferry Hendig, Arian Compen als de Invaller en Tom van Osch als de Skileraar, vulden de ton en namen deze en genen op de hak. Van een ‘blenderneutraal’ broertje en een klusjesman die de klanten van de wal in de sloot helpt.

De synchroonzwemteamact van de Bonte Avond Commissie leidde tot grote hilariteit, wat hen ook vast tijdens de voorbereiding voor veel voorpret heeft gezorgd. Waar menigeen moest denken aan The Full Monty, toen de mannen van de commissie in badjas en zwembroek, en met hier en daar een artificiële sixpack, het podium op kwamen. De opzwepende muziek en mooie lichteffecten deden de rest.

Uitdagend dansoptreden

Ook bij de eerste dansact van D-Licious kwam special light effect aan te pas, door lichtgevende handen en strepen op hun kleding. Een artistiek en choreografisch strak en uitdagend dansoptreden. Zo ook hun tweede optreden in andere stijl, knap gedaan.

De sfeer in de zaal zat er goed in en het bier vloeide rijkelijk. Een opwarmer voor het Boerenbal in februari. “Het gaat pas goed, als je carnaval vieren samen doet! De stroom gaat er af, de bal uit het net, ook carnaval 2023 wordt dolle pret!”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie