Luister
muziek
4 juni 2023 - 12:11
Deel dit artikel:

Anonieme oproep in brievenbussen en petitie tegen 'geluidsoverlast in Cranendonck en Hamont'

In de gemeente Cranendonck zijn op diverse plekken blaadjes in de brievenbussen gestopt met een oproep aan politici. Daarop staat ook een link naar een online petitie. Deze richt zich tegen vermeend geluidsoverlast in Cranendonck en Hamont.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Wie de petitie heeft opgezet en de briefjes heeft verspreid is onduidelijk. Beide boodschappen zijn volledig anoniem. Op de website van de petitie staat de volgende omschrijving: "Geluidsoverlast wordt steeds een groter probleem in de gemeenten Cranendonck en Hamont. Honderden omwonenden van festivalterreinen klagen onderling steen en been over de niet te harden dreunende bassen en snerpende hoge tonen, die vaak tot laat in de nacht overlast veroorzaken. Bezoekers van de evenementen klagen ook: ze moeten zelfs oordoppen gebruiken om gehoorschade te voorkomen. Dat is toch te gek voor woorden?"

Ook vliegtuigen, spoorwegen en snelwegen

Daarnaast bezorgen volgens de anonieme oprichters van de petitie niet alleen de evenementen overlast. "Ook het lawaai dat bedrijven produceren, de herrie van vliegtuigen, spoorwegen, snelwegen enzovoort zijn vaak een bron van ergernis, dat menig weekend bederft en de nachtrust verstoort."

Oproep aan politiek van Cranendonck

Het beknopte blaadje hebben meerdere inwoners in hun brievenbussen gevonden, zo melden ze aan Cranendonck24. Op het papiertje en op de petitiewebsite staat een oproep aan politici: "Verzoek aan het college van B&W: bescherm de leefbaarheid, handhaaf de normen voor geluidshinder en maak heldere afspraken met de organisatoren van feesten."

De petitie loopt nog niet storm. Het doel is om honderd handtekeningen binnen te halen, tot nu toe zijn dat er vijftien.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie