Luister
muziek
24 Oktober 2023 18:45
Deel dit artikel:

Oekraïense vluchtelingen met een baan betalen mee aan opvang in Cranendonck

Vluchtelingen uit Oekraïne die in gemeente Cranendonck verblijven en een baan hebben, gaan meebetalen aan hun opvang. Dat heeft de gemeente besloten. "Dat vinden we wel zo eerlijk", zegt burgemeester Roland van Kessel.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Vluchtelingen uit Oekraïne in de opvanglocatie van de gemeente Cranendonck, hoefden tot op heden geen kosten te betalen voor hun verblijf. Vanwege de voortdurende oorlogssituatie in Oekraïne heeft de gemeente besloten dat Oekraïense vluchtelingen met betaald werk vanaf 1 november 2023 een deel van de kosten voor de opvang zelf zullen dragen.

190 euro

Volgens het besluit zullen Oekraïense vluchtelingen met een betaalde baan maandelijks een bedrag van 190 euro bijdragen voor onder andere gemeentelijke belastingen, gas, water en elektriciteit en het gebruik van de accommodatie. "Een groot deel van de Oekraïense vluchtelingen heeft een betaalde baan. We vinden het wel zo eerlijk dat zij net als andere inwoners betalen voor hun woning of kamer. 190 euro is nog steeds een heel betaalbaar bedrag", zegt burgemeester Roland van Kessel. "Voor vluchtelingen die geen betaald werk hebben, blijft de gemeente deze kosten voor hen betalen."

De gemeente heeft de betalingen geregeld in samenwerking met Ad Hoc Beheer, dat overeenkomsten sluit met de bewoners betreffende het gebruik van de accommodatie en de regels voor het verblijf in de opvanglocatie.

De Schulp en Rubenslaan

In Budel hebben maandag de eerste Oekraïense vluchtelingen hun intrek genomen in de nieuwe opvanglocatie waar voorheen sportcentrum 'De Schulp' stond. Daar zijn zes tijdelijke woningen geplaatst. Vier gezinnen verhuizen van de opvanglocatie aan de Rubenslaan in Budel en een gastgezin in Cranendonck naar de opvanglocatie De Schulp.

Daarnaast is er ook nog een locatie bij Maarheeze in beeld voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het betreft landgoed Mariahoeve aan de Maarheezerweg, wat officieel in gemeente Heeze-Leende ligt en door hen onderzocht wordt als potentiële locatie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie