Luister
muziek
2 december 2023 - 06:05
Deel dit artikel:

Annemiek uit Maarheeze verkoopt haar olijfolie uit Sardinië weer voor goede doelen: 'Het is gelukt!'

Terug uit Sardinië, maar zeker niet met lege handen. Net als voorgaande jaren verkoopt Annemiek Hompes uit Maarheeze olijfolie voor het goede doel. Ze verkopen ook onder meer worsten, kazen, gedroogde tomaten, koekjes en bieren.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Annemiek Hompes
Advertentie

Annemiek vertelt aan Cranendonck24: "Dit jaar was het een erg slecht seizoen voor de olijven Zelf hebben we dit jaar ook olijfolie bij moeten kopen om genoeg mee te kunnen brengen, maar het is gelukt." Vorig jaar waren de opbrengsten voor het bestrijden van de felle bosbranden op het Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Dit jaar zijn het de volgende goede doelen:

  • ‘t Huisven - Stichting en zorglandgoed ‘t Huisven in Heeze biedt kleinschalige arbeidsmatige dagbesteding aan (jong)volwassen tussen 18 en 75 jaar. De deelnemers werken op verschillende plekken in de natuur of binnen en maken daar onder andere producten van hout en keramiek. "Wij kopen bij ‘t Huisven vogelhuisjes en broodplanken in om hun op deze manier te ondersteunen", vertelt Annemiek.
  • Stichting Kuychi - van Heléna van Engelen - "Wij gaan dit project ondersteunen door waterfilters te kopen om te zorgen dat er zuiver drinkwater is voor de gezinnen in Peru."
  • Familie Sogus - "Vorig jaar hebben wij de olijfbomen van de familie Sogus geadopteerd. Dit is zo’n geslaagd project dat we graag verder willen uitbreiden en ondersteunen. Goed voor mens en natuur."

Datum en locatie van verkoop olijfolie

De verkoop van de olijfolie uit Sardinië en andere producten vindt plaats op zaterdag 16 december, vanaf 11.00 uur. "Dan gaan we weer los", zegt Annemiek Hompes. "Dus wil jij onder andere heerlijke biologische Sardijnse olijfolie 'Il Mio Sogno', worsten, kazen, gedroogde tomaten, koekjes, bieren en nog véél meer komen proeven en (hopelijk) kopen? Leuk en origineel, ook als kerstcadeau." De verkoop vindt plaats aan de Emmalaan 13 in Maarheeze.

Er kan ook kleding voor het Pater Koningsfonds voor Venezuela worden ingeleverd. Uiterlijk tot het einde van dit jaar.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie