Luister
muziek
06 December 2023 06:11
Deel dit artikel:

Scheidsrechter boort Rood-Wit'67 winst door de neus tegen DESM

DESM begon fel aan de wedstrijd en ze waren dan ook de eerste tien minuten de betere ploeg. Daarna nam Rood-Wit’67/PLUS het initiatief over en controleerde de wedstrijd. Met vaak goed voetbal en een tomeloze inzet waren de rood-witten de gehele wedstrijd de meerdere van hun tegenstander. Maar toch hebben ze een nederlaag geleden.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Archieffoto
Advertentie

In het eerste halfuur waren er aan beide kanten geen kansen te noteren. In de 37ste minuut mocht Nick Verheggen een inworp nemen. De snelle inworp kwam terecht bij Steef Damen, die Geert Compen vrij voor de keeper zette. Compen kon vervolgens eenvoudig de 0-1 intikken. Rood-Wit’67 was in deze fase van de wedstrijd oppermachtig en het wachten was dan ook op de 0-2. Deze kwam er echter niet.

In de 39ste minuut kreeg DESM hun eerste kans, maar doelman Joep Lammers redde bekwaam. Net voor rust mocht DESM een corner nemen. Deze werd ongehinderd ingekopt door Rens Derkx, waardoor de ruststand 1-1 werd.

Geen penalty, maar geel voor schwalbe

Na de rust hetzelfde beeld; een veel beter Rood-Wit’67 en een DESM dat loerde op de counter. In de 57ste minuut kwam DESM tegen de verhouding in op een 2-1-voorsprong. Een snelle counter over links werd perfect voorgegeven en bij de tweede paal was het Justin van den Schoor die kon scoren. De rood-witten bleven de aanval kiezen en in de zestigste minuut kreeg Robin van Vuurden de bal aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied. Hij ging twee spelers voorbij en werd gevloerd. Een zuivere penalty, maar scheidsrechter Peymen besliste anders en gaf Van Vuurden een gele kaart vanwege een vermeende schwalbe.

Vier minuten later kwam toch de verdiende 2-2. Nick Verheggen kreeg op rechts de bal en zijn voorzet werd door Robin van Vuurden onberispelijk ingetikt: 2-2. Kort hierna maakte Robin ook nog de 2-3, maar scheidsrechter Peymen keurde deze zuivere goal om onduidelijke redenen af.

In plaats van 2-3 voor Rood-Wit'67 werd het 3-2 voor DESM. In de 88ste minuut kwam er een uitval over links en werd Justin van den Schoor aangespeeld. Zijn schot verdween in de bovenhoek; geen redding mogelijk voor doelman Joep Lammers.

Hierna bleven de rood-witten de aanval zoeken, maar de 3-3 zat er niet meer in.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie