Luister
muziek
11 September 2023 15:43
Deel dit artikel:

PVV Noord-Brabant uit bezorgdheid over annulering Offroad Budel: ‘Stikstofwaanzin’

De Partij voor de Vrijheid Noord-Brabant (PVV) uit haar ‘diepe bezorgdheid’ over de annulering van het internationale 4x4-evenement Offroad Budel. “Ten gevolge van de verstikkende stikstofregelgeving”, zegt de partij.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Offroad Budel
Advertentie

De organisatie heeft met grote spijt moeten besluiten om de komende editie af te gelasten. “Allemaal vanwege doorgeschoten milieuregels, wat wederom leidt tot het verlies van een belangrijk cultureel evenement”, aldus de regionale PVV.

Ze zeggen verder: “Het evenement, dat jaarlijks duizenden enthousiaste bezoekers naar Brabant trekt en na acht succesvolle eerdere edities een cruciale culturele waarde heeft verworven, wordt nu geofferd op het altaar van bureaucratie en overregulering.”

Maikel Boon, de woordvoerder van PVV Noord-Brabant, onderstreept dat Offroad Budel niet alleen een bron van vermaak is, maar tevens lokale verenigingen zoals Motoball Vereniging Budel (MBV) financieel ondersteunt. Boon voegt eraan toe: "Alweer zorgt dit doorgeslagen stikstofbeleid ervoor dat het plezier van de Brabander in de kiem wordt gesmoord."

De PVV Noord-Brabant kijkt uit naar de reactie van het college van Gedeputeerde Staten en roept op tot een dringende heroverweging van de stikstofregelgeving, om ervoor te zorgen dat lokale culturele evenementen niet langer ten prooi vallen aan het verstikkende juk van absurditeit en bureaucratie, maar behouden blijven voor het volk van Brabant.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie