Luister
muziek
6 oktober 2022 - 06:02
Deel dit artikel:

Première: Inwoners Cranendonck vertellen over hun corona-ervaring

In maart 2020 sloeg corona in Cranendonck in als een bom. Sommigen verloren iemand in de dood, enkelen lagen lange tijd in coma, anderen moesten hun eigen zaak sluiten, zorgmedewerkers raakten overbelast en een grote groep voelde zich alleen en eenzaam. In de theatervoorstelling Coronamonologen, bestaande uit drie aktes, vertellen inwoners vanuit hun eigen perspectief hun persoonlijke ervaring en verhaal.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Coronamonologen gaat 24 november om 20.00 uur in première in De Reinder in Budel-Schoot.

Corinne Heyrman, toneelschrijver en theatermaker, is tijdens het project op zoek gegaan naar de verhalen. Ellen ten Haken, regisseur en theatermaker bij RICK, maakte er een korte voorstellingen van. De aktes ‘9 maart 2020’, ‘Covidlover’, ‘Een hommage’ worden tijdens het theaterstuk gespeeld door de personen zelf en enkele acteurs.

Hoe heeft u zelf de coronaperiode ervaren? Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om uw persoonlijke verhaal omtrent de pandemie te delen. Medewerkers van welzijnsorganisatie Cordaad leiden dit gesprek.

Data en locaties

Door de coronamaatregelen gedurende de lockdowns zijn wij helaas genoodzaakt geweest om de geplande theatervoorstellingen in 2021 uit te stellen. Nu zijn de voorstellingen opnieuw gepland. We zijn alweer volop aan het repeteren. Je kunt de voorstelling op de volgende data bezoeken:

- De Reinder in Budel-Schoot op 24 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via RICK.
- De Borgh in Budel op 25 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via deborghbudel.nl.
- De Smeltkroes in Maarheeze op 27 november 2022, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa en online via RICK.

Voor meer info en tickets: rickraakt.nl/coronamonologen.

Samenwerking

RICK werkt vanuit CAC (Community Art Cranendonck) bij de Coronamonologen samen met Cordaad en Cultuurcraan. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, ZonMW en de Rabobank.De monologen zijn eerder gedeeld via een aantal podcast en een boekje dat huis-aan-huis is verspreid in gemeente Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie