Luister
muziek
7 november 2023 - 06:05
Deel dit artikel:

Camera's bij wegversmallingen en verkeersborden na vernielingen: 'Kosten zijn enorm hoog'

De gemeente Cranendonck heeft besloten om camera's op te gaan hangen op diverse plekken met wegversmallingen, andere verkeersvoorwerpen en -borden. De afgelopen periode zijn er namelijk veel gemeentelijke eigendommen vernield en gestolen, geeft de gemeente aan.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Het gaat om vernielingen op Klein-Schoot in Budel-Schoot, Poelderstraat in Budel, Zitterd in Soerendonk en Hoortweg in Budel-Dorplein waar de afgelopen tijd gemeentelijke eigendommen, waaronder straatmeubilair, zijn vernield en gestolen.

De kosten voor het herhaaldelijk herstel en vervanging van de eigendommen zijn 'enorm hoog', zegt de gemeente Cranendonck. "En daarmee buitenproportioneel." De gemeente heeft daarom besloten tot plaatsing van camera’s voor een bepaalde duur ten behoeve van het toezicht op een openbare plaats. De camera's leggen beelden vast als het beweging detecteert. Ook voor de politie kunnen deze beelden bij een strafrechtelijk onderzoek van pas komen, mochten er vernielingen of diefstal plaatsvinden.

De camera's worden op diverse plekken geplaatst, aan de straten die hierboven benoemd zijn. Het gaat dus om Klein-Schoot in Budel-Schoot, Poelderstraat in Budel, Zitterd in Soerendonk en Hoortweg in Budel-Dorplein.

Tegen dit besluit kan een belanghebbende binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van de gemeente Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie