We leven er allemaal in: de digitale wereld. Zo ook onze kinderen. Veel basisschoolleerlingen zitten op een of meerdere social media-platformen, zoals YouTube, Facebook, TikTok, Instagram of WhatsApp. Wat is dat nu precies en wat gebeurt er in deze digitale wereld? Er wordt ontzettend veel gedeeld, geliked en commentaar gegeven. Je weet niet altijd met wie je te maken hebt en niet alles is waar. Gelukkig heeft de sociale media ook een positieve zijde: een verbinding met de gehele wereld, snellere ontwikkeling van de Engelse taal en connectie met anderen.
Colette Cuijpers gaat in deze online lezing in op wat opvoeden in een digitale wereld betekent. Hoe gaan we hier mee om? Wat vinden we ethisch verantwoord, hoe zit het met het recht op privacy en wie heeft welke verantwoordelijkheid in deze digitale wereld?
Colette Cuijpers
Dr. Colette Cuijpers is lector Recht en digitale technologie aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Hiernaast runt Colette de opleiding Law and Technology aan Tilburg University. Hier heeft Colette deelgenomen aan verschillende onderzoeksprogramma’s rondom privacy, intellectueel eigendom, cybercrime, e-government en e-commerce. Haar voornaamste domein van expertise is echter privacy en gegevensbescherming, waar ook haar publicaties veelal op gericht zijn.
Aanmelden
Deze lezing is gericht op ouders/verzorgers en leerkrachten. Aanmelden kan via de agenda op bibliotheekdekempen.nl. Het webinar vindt plaats via ZOOM. Bij aanmelding ontvang je op de dag zelf een aanmeldlink vanuit de Bibliotheek en bijgevoegd een instructie rondom het gebruik van ZOOM.
Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android