Luister
muziek
27 februari 2024 - 22:01
Deel dit artikel:

50 jaar speelgoedwinkel aan Nieuwstraat in Budel: ‘Het is een beetje mijn kindje’

Al vijftig jaar zit de familie Poell met een speelgoedwinkel aan de Nieuwstraat in Budel. Het overgrote deel is dat als Intertoys, maar ze begonnen ook als ‘De Schildpad’. Bart Poell vertelt hoe zijn ouders er in 1973 mee begonnen en hoe hij het nu al tientallen jaren doet.

cranendonck24
  / advertorial
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

In het keukentje van de Intertoys-winkel in Budel neemt Bart Poell plaats om zijn verhaal te vertellen. Als kind raakte hij namelijk al vroeg betrokken bij de speelgoedwinkel van zijn ouders, die daarmee startten in 1973. “Op twaalfjarige leeftijd begon ik als weekendhulp”, legt Bart uit. “Op mijn zeventiende ging ik fulltime in dienst.” Sindsdien heeft hij nooit meer afscheid genomen van de speelgoedwinkel, hij is nu 46 jaar.

Inmiddels heeft Bart als eigenaar van Intertoys veel meegemaakt. Zo ging de keten een aantal jaren geleden failliet, sloot Bart zich even aan bij een nieuwe franchise, maar keerde weer terug onder de naam Intertoys.

‘Kinderen willen speelgoed beleven’

Ook de manier waarop mensen inkopen doen is veranderd. “Ik heb de zaak uiteindelijk overgenomen van zijn ouders. Toen gingen mensen nog echt in het dorp kijken voor speelgoed. Nu halen ze het al snel van internet af. Er zijn veel mensen die vanuit huis iets bestellen. Het gaat nog steeds goed hoor, maar het is niet meer zoals vroeger.” Gelukkig heeft Bart een grote vaste klantenkring en weet iedereen waar Intertoys in Budel zit. “Mensen in Budel gunnen het ons ook wel. En een speelgoedwinkel zal altijd blijven bestaan. Kinderen willen het speelgoed graag zien, vastpakken en beleven.” Ook Bart verkoopt spullen online, dat gaat via het hoofdkantoor van Intertoys.

Ook een winkel in Weert

Zeven dagen in de week is Bart druk met zijn winkels. Winkel in meervoud inderdaad, want samen met zijn broer Jan Poell runt hij ook een Intertoys-winkel in Weert. Jan heeft ook nog een volledig eigen vestiging in Deurne. “Ik ben er zeven dagen per week mee bezig”, zegt Bart. “Dat vindt mijn vriendin niet altijd leuk. Maar de winkel is een beetje mijn kindje. Er is veel gezelligheid met de klanten. We bestaan nu vijftig jaar en ik hoop dit nog wel even vol te houden.”

Vacature bij Intertoys Budel

Intertoys Budel is op zoek naar een extra parttime winkelmedewerker. Heb je interesse, dan mag je even langskomen in de winkel of mailen naar speelgoedwinkelbudel@gmail.com.

Dit verhaal is onderdeel van een serie in samenwerking met Gewoon in Budel. Neem een kijkje op onze speciale pagina voor alle artikelen!

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie