Luister
muziek
20 februari 2024 - 22:06
Deel dit artikel:

Slaapcenter Verweijen al 135 jaar op dezelfde plek in Budel: ‘Het is een bekende naam in de regio’

Niet weg te denken uit het centrum van Budel: Slaapcenter Verweijen. Al 135 jaar zitten zij gevestigd aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat. Tijd voor een gesprek met eigenaar Tom Hendriks. “Service en kwaliteit zijn het belangrijkste van Verweijen.”

cranendonck24
  / advertorial
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

De mappen met oude foto’s van het 135-jarige bedrijf Verweijen verschijnen op tafel, als we in gesprek gaan met Tom Hendriks. Onder meer een advertentie uit 1939 is terug te vinden in de verzameling: ‘Kinderledikantje 4,25 gulden’ staat er onder meer in. Het tekent de lange geschiedenis van dit alom bekende Budelse bedrijf.

Geschiedenis van Slaapcenter Verweijen

In 1889 wordt Verweijen opgericht door (de in de volksmond genoemd) Pauw Verwaaien. Toen al op dezelfde plek als waar ze nu nog gevestigd zitten. Van een slaapcenter was toen nog lang geen sprake. De handel werd begonnen als blauwverver en katoendrukker. Later ook kruidenierswaren en manufacturen.
De zoons Paulus en Pierre komen vanaf 1920 in de zaak werken en er vindt een grondige verbouwing plaats.

De focus van Verweijen komt pas in 1980 meer op slapen te liggen. In dat jaar wordt besloten om zich te specialiseren in woninginrichting en drie etages aan slapen.

In 2002 komt het bedrijf voor het eerst in handen van iemand buiten de familie Verweijen, Ger Bevers. Hij maakt er ‘Slaapcenter’ Verweijen van. Vanaf dat moment is de winkel een echte slaapkamerspeciaalzaak.

Tijdperk van Ton en vestiging in Bakel

Zes jaar later, in 2008, is het Tom Hendriks uit Soerendonk die Slaapcenter Verweijen overneemt. Hij runt tegenwoordig nog steeds de zaak, met inmiddels ook een vestiging in Bakel. “Daar is mijn zoon Tim de eindverantwoordelijke”, vertelt Tom aan Cranendonck24. “Tim heeft twee studies geprobeerd, maar dat is allebei niet gelukt. ‘Je gaat niet thuiszitten’, zei ik tegen hem. Toen zijn we in de winkel in Budel nieuw tapijt gaan leggen en heeft hij meeholpen. Zo is hij ook met klanten in aanraking gekomen. Hij wilde hier graag blijven werken. In oktober 2021 is hij de zaak in Bakel gaan doen.” Tom is daar de eigenaar van.

Rode draad van Verweijen Budel

Slaapcenter Verweijen zit diepgeworteld in de geschiedenis van Budel. “Service en kwaliteit zijn het belangrijkste van Verweijen”, zo licht Tom zijn visie voor het lange bestaan toe. “Niet moeilijk doen als een keer iets kapot is buiten de garantie. Dat is bij Verweijen altijd de rode draad geweest. De naam is ook altijd hetzelfde gebleven. Het is niet dat mijn ego zo groot is dat ik er ‘Hendriks’ van wil maken. Het is een bekende naam, dat veranderen we niet.”
Zo hebben veel mensen in Budel en omgeving al eens bij Verweijen gekocht of komen ze regelmatig terug. “Als je eenmaal iets goeds levert aan mensen, dan blijven ze altijd terugkomen.”

Actie: BTW weg

De acties van Slaapcenter Verweijen dragen daar ook zeker aan bij. Meerdere keren per jaar geldt de BTW-actie. De BTW bedraagt dan de korting op producten. “De volgende is in de week voor Hemelvaart en eindigt Tweede Pinksterdag”, zegt Tom. “En met Kerstmis nog een keer.”

Dit verhaal is onderdeel van een serie in samenwerking met Gewoon in Budel. Neem een kijkje op onze speciale pagina voor alle artikelen!

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie