Luister
muziek
12 maart 2024 - 15:16
Deel dit artikel:

Hans van der Straaten al 30 jaar in het makelaarsvak: met Wendy en Erica zijn ze een ‘geoliede machine’

Aan ervaring geen gebrek bij Van der Straaten Makelaardij in Budel. Eigenaar Hans van der Straaten zit zelf al meer dan dertig jaar in het vak en samen met Wendy van Gils en Erica Moonemans vormt hij sinds 2008 een hecht team. “We kennen elkaar door en door”, vertelt Hans.

cranendonck24
  / Betaalde content
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Voor Hans van der Straaten (53) begon het in 1993 bij Verberne en Van Deurzen, makelaardij & Assurantiën in het centrum van Budel. Daar is hij zich gaan focussen op de makelaardij, waarin hij sinds 1998 fulltime actief is. “In 2000 ben ik zelfs nog beëdigd bij de rechtbank in Den Bosch. Ik ben een van de laatste beëdigde makelaars/taxateurs. Kort daarna is dat afgeschaft”, legt Hans uit.

Jaren later, in 2005, ging Hans van der Straaten zelfstandig verder en zette zijn eigen bedrijf op. “Ik ben toen direct hiernaartoe verhuisd”, vertelt hij in het pand aan de Nieuwstraat 18A in Budel, waar hij nog altijd gevestigd zit met Van der Straaten Makelaardij. Sinds 2008 is dat met een vast team. Onmisbaar voor Hans, zo legt hij uit. Dat team wordt gevormd met Wendy van Gils en Erica Moonemans. “Het is een hecht team. We kennen elkaar door en door. Het is een geoliede machine”, aldus Hans. “Ik doe alles buiten de deur, zoals de verkoopadviezen, bezichtigen en taxaties. Wendy en Erica doen alles binnen, alles wat binnenkomt op kantoor en tijdens mijn vakantie gaan de bezichtigingen gewoon door.”

‘Ik vind het nog hartstikke leuk’

Al lange tijd werken dezelfde mensen dus op het kantoor van Van der Straaten in Budel. Vorig jaar was het tijd voor een make-over in ons kantoor, vertelt Hans. “Dat was na zoveel jaren wel nodig. Een frisse wind erin. Nu kunnen we weer vele jaren vooruit”, zegt hij terwijl hij vooruitblikt op de komende jaren. “Ik vind het na al die jaren nog hartstikke leuk om te doen. De markt is zo erg aan verandering onderhevig, waardoor je steeds op de nieuwe ontwikkelingen moet inspelen. Wat dat betreft kunnen we de toekomst niet voorspellen.”

Mager aanbod

Van der Straaten Makelaardij focust zich voornamelijk op gemeente Cranendonck. “We hebben ons hier gespecialiseerd. We gaan niet te pas en te onpas alles aanpakken. Ik vind het veel leuker om lokaal te blijven, hier ken ik de mensen en de marktontwikkelingen. Heel veel families komen bijvoorbeeld via-via bij ons terecht, van de mond-tot-mondreclame moeten wij het natuurlijk hebben. De woningmarkt is de laatste jaren ‘overspannen’ door de krapte in het aanbod.

Positieve reacties

Om zich te kunnen onderscheiden, geeft Van der Straaten Makelaardij altijd ‘Gewoon een eerlijk en helder totaaladvies’, vertelt Hans. “Ons team heeft een persoonlijke aanpak en we blijven dicht bij onszelf. We zijn open en eerlijk naar onze opdrachtgevers en andere relaties. Je kunt op ons kantoor altijd binnenlopen, want we zijn heel laagdrempelig. Dat vind ik heel belangrijk. Dat merk je ook als je kijkt naar onze reviews. Die zijn altijd heel enthousiast. Daar doen we het samen voor.”

Nog geen kennisgemaakt met hun positieve werkwijze? Nodig Van der Straaten Makelaardij vrijblijvend uit voor een persoonlijk verkoopadvies of een gevalideerd taxatierapport! Bekijk daarvoor hun website.

Dit verhaal is onderdeel van een serie in samenwerking met Gewoon in Budel. Neem een kijkje op onze speciale pagina voor alle artikelen!

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie