Luister
Live
12 januari 2022 - 09:38
Deel dit artikel:

VIDEO: Burgemeester in nieuwjaarstoespraak: 'Gemeenschap staat onder druk'

Burgemeester Roland van Kessel van gemeente Cranendonck heeft in zijn online nieuwjaarstoespraak uitgebreid aandacht besteed aan de coronatijd. "We kunnen stellen dat onze gemeenschap onder druk staat."

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck

Hij spreekt in een video vanuit zijn werkkamer in het gemeentehuis in Budel. "Graag had ik jullie persoonlijk gesproken tijdens een nieuwjaarsreceptie op locatie en samen met jullie geproost op een nieuw jaar. Helaas laten de coronamaatregelen het ook dit keer niet toe. Ondanks dat vind ik het belangrijk om dit moment te pakken en samen met jullie het nieuwe jaar in te luiden."

Corona heeft volgens Van Kessel ook afgelopen jaar weer zijn stempel gedrukt op gemeente Cranendonck. "We kunnen stellen dat onze gemeenschap onder druk staat", vertelt hij. "Maar volgens het oude gezegde 'onder druk wordt alles vloeibaar' zijn we niet onder die druk bezweken. We zijn samen doorgegaan en hebben toch veel voor elkaar gekregen."

Fijne momenten

Hij kijkt ook naar de positieve kanten van 2021. Hij noemt de eerste veteranenontmoeting in Cranendonck een 'fijn moment'. "In de zomer leek het virus wat meer op afstand en hebben velen samen kunnen genieten op een terrasje. En konden we met wat aanpassingen en creativiteit zelfs weer een feestje vieren. Zoals tijdens de kermissen die in aangepaste vormen doorgingen en het Oktoberfest in Soerendonk. Dat doen we samen, omdat juist in deze tijd we alleen samen vooruit kunnen gaan."

Vitaliteit versterken

Van Kessel sluit af met een wens. Hij hoopt dat we als inwoners samen vooruit blijven gaan. "Dat we de vitaliteit van onze gemeenschap versterken. Dat we iedere situatie, hoe vervelend en onverwachts ook, aankunnen en kunnen oplossen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er ook dit jaar weer voor gaan. Met de verkiezingen voor de deur zien we een spannend jaar tegemoet, maar vooral een jaar met kansen en mogelijkheden om als gemeenschap invloed uit te oefenen en waarin we samen de schouders eronder zetten."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug