Luister
Live
22 november 2022 - 22:48
Deel dit artikel:

Cranehoeve verkocht en wordt (waarschijnlijk) nieuw gemeenschapshuis van Gastel

Café en restaurant De Cranehoeve in Gastel is verkocht aan de stichting rondom het gemeenschapshuis van het dorp. Daarmee lijkt de toekomst voor een nieuw gemeenschapshuis in het Cranendonckse dorp veiliggesteld.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Wethouder Hennie Driessen kwam dinsdagavond in de raadsvergadering met de mededeling: "Ik kan u vertellen dat ik door de werkgroep Toekomst Gastel ben geïnformeerd over het feit dat het koopcontract is getekend door het huidige bestuur van De Schaapskooi in Gastel. In goede samenwerking is dit uiteindelijk tot stand gekomen. Daarmee is een nieuwe locatie voor het gemeenschapshuis in Gastel na jaren eindelijk een stuk dichterbij gekomen."

Blijdschap

De gemeente is momenteel bezig om deze situatie op een zorgvuldige en correcte manier te ondersteunen. Voorlopig wordt daar nog niet meer informatie over gegeven. "Ik kan mijn blijdschap niet in woorden uitdrukken", zei raadslid Martien Beliën direct na het nieuws. "Ik denk dat de mensen in Gastel heel blij zullen zijn."

Financiële middelen

Een aantal jaren heeft de Werkgroep nieuwbouw Schaapskooi, in samenwerking met de gemeente Cranendonck, hard gewerkt om een nieuw gemeenschapshuis te realiseren in de Cranehoeve. In al die jaren is dat niet gelukt ondanks verschillende gesprekken en biedingen, tot nu. De aankoop is gedaan in goed overleg met de gemeente Cranendonck die de financiële middelen hiervoor beschikbaar stelt.

'Mooiste plek voor gemeenschapshuis'

De locatie aan het Sint Cornelisplein werd jaren geleden al door een meerderheid van de Gastelse inwoners aangewezen als de perfecte locatie voor een nieuw multifunctioneel gemeenschapshuis. Werkgroep Toekomst Gastel, die op dit moment bezig is met het afronden van een visie op de toekomst van Gastel, ziet dit nog steeds terug. “De locatie van de Cranehoeve is nog steeds de favoriete plek van de inwoners van Gastel, dat hebben we tijdens ons proces om te komen tot een visie gezien. Een nieuw gemeenschapshuis met horeca was het belangrijkste wat terugkomt in de visie dus heel fijn dat dit werkelijkheid gaat worden.” Ook het bestuur van Stichting gemeenschapshuis Gastel, die de huidige Schaapskooi beheert, is heel blij met de aankoop. “Dit is de mooiste plek voor een gemeenschapshuis, nu kunnen we eindelijk aan de slag samen met het dorp.”

Gastel bepaalt

Wat nu? Het is nu aan de gemeenschap in Gastel om te bepalen wat zij met het pand willen gaan doen en hoe de exploitatie eruit gaat zien. Daarover zullen de komende tijd gesprekken gevoerd gaan worden door alle betrokken partijen. De werkgroep kan aan de slag. Deze werkgroep gaat de kar trekken om van de Cranehoeve een multifunctioneel gemeenschapshuis te maken voor en door Gastel.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug