Luister
Live
25 november 2021 - 21:20
Deel dit artikel:

Wederom steekpartij op azc in Budel: één gewonde en twee aanhoudingen

Er heeft donderdag rond 21.15 uur opnieuw een steekpartij plaatsgevonden op het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. Dit is al zeker de vierde keer dit jaar. Eén man is daarbij gewond geraakt en er zijn twee personen aangehouden.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Harm van Leuken

Op het azc zijn donderdagavond behoorlijk wat hulpdiensten aanwezig. Onder meer twee politiewagens, een ambulance en trauma-arts zijn naar de Randweg-Oost gekomen. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Twee bewoners van het azc zijn aangehouden. Dat meldt de politie.

Twee andere incidenten

Terwijl hulpverlenging aan de gang was, liep een andere bewoner van het azc brandwonden op en viel een derde persoon flauw. Daardoor kwamen er meerdere meldingen binnen bij de hulpdiensten, maar die hielden geen verband met de steekpartij. De ene bewoner is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De derde bewoner kon ter plaatse worden nagekeken.

Incidenten eerder dit jaar

Het is dit jaar dus zeker niet de eerste keer dat er een steekpartij plaatsvindt op Azc Cranendonck. In juli vonden er in één week zelfs twee plaats. Bij beide incidenten raakten toen iemand gewond. Er zijn destijds in totaal twee personen aangehouden.
Op 21 oktober volgde nog een steekpartij op het azc. Een bewoner stak toen een medebewoner neer. Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte was al snel bij de politie bekend.

'Berichten over azc liggen gevoelig'

Eerder spraken we met wijkagent Max Lenting, die veelal op het azc werkt. "Berichten over het azc liggen altijd erg gevoelig", vertelt Max. "Er zitten 1400 mensen gehuisvest die dankbaar zijn en geen overlast veroorzaken. Ze hebben zelf een poetsdienst opgezet, hielpen carnavalwagens bouwen, poetsten de winkelkarretjes bij de Jumbo enzovoort. Er zit een groep zogenaamde 'veiligelanders' die het beeld van het azc verpesten. Zij zitten maar een week of vijf in het azc en het is daarom lastig om in hen te investeren." Het is onbekend of het bij dit incident ook om veiligelanders gaat.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug