Luister
muziek
1 december 2021 - 17:28
Deel dit artikel:

Bewoners gewond na ruzie en wéér een steekpartij op azc in Budel

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Budel aangehouden. Dat gebeurde na een ruzie tussen hen beiden. Eén van hen bleek gestoken te zijn. Beide mannen raakten gewond.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Ze kregen rond 02.15 uur een melding van de ruzie op het azc. De mannen waren om onduidelijke redenen met elkaar in gevecht geraakt. Daarbij werd gedreigd met een mes en vielen klappen. Uiteindelijk werd één van de mannen ook daadwerkelijk gestoken.

Twee aanhoudingen

Beide mannen raakten bij de ruzie gewond en moesten naar het ziekenhuis voor behandeling. Eén van hen is daar een nachtje ter observatie gehouden. Ze zijn beide aangehouden en de politie doet verder onderzoek naar het incident.

Steekpartijen stapelen zich op

Niet lang geleden meldden wij ook al een steekpartij op Azc Cranendonck. Op 25 november was het namelijk ook al raak. Maar dit jaar is het helaas al vaker voorgekomen. In juli vonden er in één week zelfs twee plaats. Ook op 21 oktober was er nog een steekpartij op het azc.

'Berichten over azc liggen gevoelig'

Eerder spraken we met wijkagent Max Lenting, die veelal op het azc werkt. "Berichten over het azc liggen altijd erg gevoelig", vertelt Max. "Er zitten 1400 mensen gehuisvest die dankbaar zijn en geen overlast veroorzaken. Ze hebben zelf een poetsdienst opgezet, hielpen carnavalwagens bouwen, poetsten de winkelkarretjes bij de Jumbo enzovoort. Er zit een groep zogenaamde 'veiligelanders' die het beeld van het azc verpesten. Zij zitten maar een week of vijf in het azc en het is daarom lastig om in hen te investeren." Het is onbekend of het bij dit incident ook om veiligelanders gaat.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie