Luister
muziek
3 mei 2023 - 05:45
Deel dit artikel:

Einde azc nu echt in zicht? Cranendonck gaat praten over sluiting

Een einde van het asielzoekerscentrum (azc) in Budel lijkt nu echt in zicht. Naar aanleiding van het inwonersonderzoek in gemeente Cranendonck, wordt het gesprek aangegaan met staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over de sluiting van het opvangcentrum.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Uit het inwonersonderzoek is namelijk naar voren gekomen dat er geen draagvlak meer is voor het huidige azc in Cranendonck. Er wordt door omwonenden namelijk veel overlast ervaren. De gemeenteraad besloot eerder al dat het asielzoekerscentrum in Budel per 1 juli 2024 zal sluiten.

Wethouder Hennie Driessen heeft dinsdagavond tijdens een informatieavond aangegeven dat de gemeente het gesprek aan zal gaan met de verantwoordelijke staatssecretaris (Eric van der Burg) en het COA. Laatstgenoemde zal binnenkort een nieuwe vergunning aanvragen voor het terrein, gaf wethouder Driessen aan.

Inwonersonderzoek is leidend

Driessen stemde de partijen in de raad gerust dat het inwonersonderzoek echter leidend zal zijn in de gesprekken die gevoerd gaan worden over de toekomst van het azc Budel. Er zal dan waarschijnlijk ook vastgehouden worden aan de sluiting die eerder vastgesteld is door de raad.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie